lørdag 14. januar 2012

Blomkål purë

Nå i desse slanke tider er Blomkål purê et godt alternativ til potetestappe.
De veldig godt også, prøv det med sjømat, grillet fisk eller kamskjell.
 
Blomkålpuré:
1  Blomkål
25 g Meierismør 
2 ss  Fløte
1/2 ts  Salt
1 ss  Nøytral olje (Oliven eller Soya)
Salt og Pepper
1 ss  Smør
 Del blomkålet i to. Den ene halvparten skal kokes i vann til det er mørt, ca. 12 minutter.
Resten av blomkålet deles opp i bitte små buketter.
Bukettene stekes i olje i en panne. La de bli gjennomstekte og få litt farge, tilsett smøret.

Når blomkålet er ferdig kokt, sil fra kokevannet og ha det i en blender.
Kjør blomkål sammen med fløte og meierismør. Kjør til det får en glatt konsistens.
Smak til med salt og pepper.

Bland de stekte blomkålbukettene sammen med pureén.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar