Du behøver:
2 dl sukker til karamell
6 dl melk
3 dl kremfløte
5 ss. sukker
8 stk. egg
1 stk. vaniljestang eller vaniljesukker
Slik gjør du:
Smelt 2 dl sukker i en kjele mens du rører godt til tyktflytende karamell. Pass på så det ikke brenner seg. Hell det over i en brødform (ca. 1,5 l). Snitt opp vaniljestangen på midten og skrap ut innholdet med en kniv. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestangen + innholdet i den. Avkjøl.
Pisk eggene lett sammen og tilsett den avkjølte melkeblandingen mens du rører godt. Sil blandingen opp i brødformen. Sett formen i en dyp langpanne og hell i vann opp til 1/3 i langpannen, stek den i ovn på 120 °C, ca. 2 timer til karamellpuddingen er stiv.
Kjenn på den med baksiden av en spiseskje om den er ferdig. den skal være fast, men gi litt etter.
Avkjøl. Server med pisket krem og karamellsaus. Pynt karamellpuddingen med sesongens bær eller frukt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar