Ingredienser: |
2 stk. modne avocadoer (du kjenner det ved at de er litt myke i overflaten, spesielt oppe ved stilken) 2 fedd hvitløk (finhakket, helst i hvitløkspresse) 1 dl hakket løk 1 middels stor hakket tomat 2 ss finhakket chili, grønn eller rød (kan droppes om du ønsker den mildere) 3 ss lime (kan til nøderstattes med sitronsaft som man ikke har lime) 1/4 ts salt (droppes om du er en ekte helsefreak) 1/2 ts pepper (1/4 ts om du ønsker den litt mildere) |
Fremgangsmåte: |
Skjær avocadoene i to. Ta ut stenene (ta vare på 1 stk sten! Forklaring på hvorfor kommer lenger ned). Ta innmaten uta av skallet (gjerne ved hjelp av en spiseskje) og hakk/knus denne med en gaffel. Innmaten legges i en passe stor bolle, og de andre ingrediensene blandes inn. Settes i kjøleskap minst et kvarter før servering. Og her kommer stenen inn i bildet igjen. Legg en sten oppi bollen(!) Dette hindrer at guacamolen får en brunlig farge slik den kan ved oppbevaring. Lime/sitronsaften inneholder antioksidanter (askorbinsyre, C-vitamin) som også hjelper med å holde brunfargen borte. Så stenen er særlig viktig hvis du har jukset og ikke tatt med denne saften, eller hvis man skal oppbevare guacamolen noen timer før gjestene kommer. |
Kilde: MG.no! |
lørdag 19. mai 2012
Guacamole
Etiketter:
Tilbehør
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar